Nastavak uspješne suradnje Međunarodnog aerodroma Sarajevo i Granične policije BiH

    Rukovodstvo Međunarodnog aerodroma Sarajevo sastalo se danas sa rukovodstvom Granične policije BiH.
    Sastanku su prisustvovali direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković, izvršni direktor za razvoj Alan Bajić i direktor Sektora upravljanja sistemima Nermin Zijadić.
    I ovom prilikom suradnja između MAS-a i Granične policije BiH ocijenjena je izuzetno uspješnom.
    Na sastanku je posebno bilo riječi o predstojećoj ljetnoj sezoni, najfrekventnijem periodu godine, kada se redovno obaraju rekordi po broju putnika, a što usložnjava zahtjeve u kadrovskom smislu kako Granične policije BiH, tako i Međunarodnog aerodroma Sarajevo. Rukovodstva su se složila da upravo zahvaljujući izuzetnom radnom angažmanu zaposlenika aerodroma i Granične policije BiH, rekordna ljetna sezona 2017. godine je prošla bez bilo kakvih problema i prevelikih gužvi.
    Rukovodstvo aerodroma upoznalo je direktora Granične policije Zorana Galića i suradnike sa svim najvažnijim predstojećim infrastrukturnim projektima, odnosno projektima proširenja sarajevskog aerodroma, a kojim će se povećati i prostorni kapaciteti za potrebe rada jedinice Granične policije BiH na aerodromu.
    U kontekstu modernizacije i dogradnje Terminala B, evidentno je da se radi o izuzetno kompleksnom i izazovnom projektu, s obzirom da Međunarodni aerodrom Sarajevo nema zamjenskih kapaciteta, posebno uzimajući u obzir da izvođenje radova na proširenju pristanišne zgrade ne smije utjecati na redovno obavljanje avio-operacija, odnosno da nema kašnjenja ili eventualnih prekida u radu.
    Direktor Granične policije BiH opredjeljen je za maksimalan doprinos i podršku zbog povećanja frekvencije letova i putnika na sarajevskom aerodromu, širenjem kapaciteta i angažiranjem većeg broja izvršitelja u JGP Aerodrom Sarajevo.
    Sastanku su ispred Granične policije BiH, osim direktora Zorana Galića, prisustvovali još i načelnik Terenskog ureda za aerodrome Fahrudin Ibrić, načelnik Ureda za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu Vladimir Popović i načelnik Uprave za operacije Predrag Radojčić.